Voorspelling drukte voor Kerst

We verwachten dat het in de wijkwinkelcentra ongeveer net zo druk wordt als vorig jaar maar aanzienlijk rustiger dan in de jaren voor corona. Wat betreft het doen van de boodschappen, wacht er niet te lang mee!! Zondag of maandag zijn hiervoor de beste dagen als je de drukte wil mijden.

Grafiek, aanloop naar kerst 2021, voorspelling bezoekersaantallen met kerst

Ieder jaar maken wij een prognose van de bezoekersaantallen van de wijkwinkelcentra in Nederland voor de dagen voor kerst. De wijkwinkelcentra, waar de nadruk ligt op de dagelijkse boodschappen.

Op basis van onze gegevens kunnen wij een voorspelling doen van de ontwikkeling van de bezoekersaantallen in de komende kerstdagen.
In de grafiek hiernaast tonen we de vergelijking met voorgaande jaren.

Hieruit kunnen wij concluderen dat het in de wijkwinkelcentra ongeveer even druk zal zijn als vorig jaar, maar aanzienlijk rustiger dan in de jaren vóór Corona.

Als kerstinkoper gaat u misschien bewust ruim van tevoren inkopen doen. Of komt het erop neer dat u in de laatste dagen nog afspraken moet maken? Als winkelier wilt u ook dit jaar zorgen voor een veilige omgeving voor uw klanten en personeel. De drukte zal zo veel mogelijk gespreid moeten worden om vooral in deze weken een prettige winkelbeleving te kunnen bieden.

Op basis van onze voorspellingen kunnen wij mensen dan ook adviseren om zondag 19 december of maandag 20 december te gebruiken voor hun kerstinkopen als zij op zoek zijn naar de beste dagen om de drukte te vermijden. Wij van PFM wensen u alvast een goede en veilige voorbereiding op Kerstmis. Prettige kerstdagen en een gezond 2022!