Voorspelling voor Kerst

De mooiste tijd van het jaar staat weer voor de deur. Bent u al druk met de voorbereidingen? Of wacht u tot de laatste week voor Kerst? Of u nu winkelier of bezoeker bent, wij geven u graag aan wanneer u de grootste drukte kunt verwachten. Zo kunt u uw voorbereidingen soepel laten verlopen in de aanloop naar Kerstmis.

Rondom deze tijd is het goed om te kijken wat er te verwachten is in de Nederlandse winkelstraten én winkelcentra. Als kerstshopper wilt u wellicht graag in alle rust cadeautjes kopen. Of zoekt u de ‘gezellige drukte’ juist op? Als winkelier wilt u graag een goede bezetting tijdens de drukte pieken om uw klanten een optimale klantervaring te bieden, juist in deze drukke tijd!

In bovenstaande grafiek kunt u zien hoe wij verwachten dat de laatste week voor de Kerst zal verlopen op het gebied van bezoekersaantallen. Opvallend is dat donderdag voor Kerst nog redelijk rustig is, ondanks dat het op verschillende plekken in Nederland dan koopavond is. Vrijdag begint de echte Kerstdrukte met de piek op de traditionele ‘zaterdag voor Kerst’. Zondag laat een kleine dip zien met een volgende drukte piek op maandag. We verwachten ook dit jaar weer een flink aantal ‘last-minute’ shoppers op dinsdag.     

Heeft u zin in gezellige drukte? Ga dan zeker op zaterdag of maandag uw kerstinkopen doen. Heeft u liever wat meer rust? Dan is zondag een goede optie. We hopen dat u zich met deze tips ontspannen kunt voorbereiden op de feestdagen. Het gehele PFM Team wenst u prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!