PFM in SCN: PFM Event Monitor als strategisch en operationeel instrument

Edwin Brugman van SCN in gesprek met Joost van Vlimmeren (data analist bij PFM Footfall Intelligence) en Joost van Dijk (accountmanager shopping centers bij a.s.r. real estate) over het belang van data, de toegevoegde waarde van data analyse en interpretatie én de PFM Event Monitor. 

PFM’s product Event Monitor volgt uit het al langer bestaande voorspellingsmodel (zie ook SCN 2017-2). Van Vlimmeren: ‘Dat is overigens geen algemeen model, maar een tailor made product dat rekening houdt met de situatie en datahistorie van een specifiek winkelcentrum. In die Event Monitor zitten een heleboel factoren die te maken hebben met de bezoekers van het winkelcentrum in kwestie. Zoals het weer (temperatuur, neerslag, zonne-uren), maar ook zaken als het consumentenvertrouwen, loonbetaling en kinderbijslagmomenten. Als we na een tijdje een winkelcentrum heel goed kunnen voorspellen, dan kunnen we dus ook de invloed van externe factoren bepalen. Het interessantst is overigens om niet te voorspellen in de toekomst, maar in de geschiedenis. Dat klinkt gek, maar alleen als je weet wat je had verwacht en je weet wat er gekomen is, dan is het verschil daartussen (minus een bepaalde foutmarge) de invloed van de externe factor. 

Lees hier het volledige interview: