Winkels mogen 28 april open, hoe druk gaat het worden?

Na maanden van gesloten deuren, gevolgd door click& collect en winkelen op afspraak, mogen nu eindelijk de deuren weer open!! Uiteraard gelden er nog wel voorwaarden zoals het dragen van een mondmasker, een maximaal aantal bezoekers in de winkel en een strikt deurbeleid. Onze real-time oplossingen helpen u hierbij! Vragen over het veilig openen van uw winkel of winkelcentrum? Neem contact met ons op, wij helpen graag!!

Aan de vooravond van de heropening van winkels in Nederland, pakken wij graag de glazen bol erbij. Hoe druk gaat het worden in binnensteden én in wijkwinkelcentra?  

Bezoekers

Binnensteden

Zodra het startschot klinkt, verwachten we een ware stormloop op zowel winkels als horeca. De relatief goede weersvoorspellingen en de meivakantie dragen hier zeker aan bij. De stijging van het bezoekersaantal zal het grootste zijn in binnensteden.

Na een opleving van 3-4 weken, verwachten we dat halverwege mei bezoekersaantallen weer wat afnemen. In de binnensteden zullen de bezoekersaantallen naar verwachting boven het niveau van 2020 uitkomen, maar nog niet op de “normale” aantallen van 2019. 

Wijkwinkelcentra

Voor de wijkwinkelcentra verwachten we dat de bezoekersaantallen de eerste 3 weken na de versoepelingen richting “normaal” gaan en vanaf half mei ongeveer op het niveau van vorig jaar zullen liggen. 

Wij kijken, samen met u, uit naar de heropening van alle winkels op 28 april!!  
 

Bezoekers