Maandag drukte

Gemiddeld aantal bezoekers per half uur Maandag 14 December

De geruchten gingen gisteren rond.. De sluiting van de scholen, maximaal 3 mensen per dag op bezoek tijdens de kerstdagen en… de sluiting van ‘niet essentiële’ winkels. Vooral dit laatste was gisteren overdag direct te merken. Mensen gingen vanaf einde ochtend massaal naar de winkels voor de laatste kerstcadeaus. 

De grafiek "Maandag 14 december" laat het drukte verloop zien per half uur op maandag 14 december t.o.v. dezelfde maandag vorig jaar. 

Op de piek tussen half 2 en 2 uur was het gisteren ruim 20% drukker dan vorig jaar. En dat op een maandag in dit bijzondere jaar! Echt interessant wordt het als we gaan kijken naar de afgelopen weken.

In de grafiek "Drukte in Nederlandse winkelcentra" is te zien dat maandag 14 december een van de drukste dagen was van de afgelopen weken. Dit in een periode waarin zowel Black Friday als Sinterklaas vielen.   

Drukte in Nederlandse winkelcentra