Hoe is het winkelend Nederland in 2019 vergaan?

December 2019, de retail eindsprint is ingezet!
Hoe is het winkelend Nederland in 2019 vergaan? Wij keken naar het afgelopen jaar op basis van bezoekersdata. Januari 2019 bleek een moeizame start, YoY hebben we een afname gemeten (-1,8%) die eind februari (+1,7%) werd ingelopen. Maart sloot af met bijna 1% minder bezoekers in de winkelgebieden. April en mei daarentegen waren drukker met respectievelijk 2,8% en 2,5% meer bezoekers dan het jaar daarvoor! De hitte in juni leidde tot een significante daling in winkelcentra (- 5,6%) en ook de maanden daaropvolgend waren niet veel beter. Oktober bleek een trendbreuk en voor het eerst sinds tijden weer een drukkere maand (+1,9%). 

In november kwamen we aan bij een sterk groeiend fenomeen in retail: Black Friday! De dag zelf brak alle records, zowel on- als offline! Wij zijn wat dieper ingegaan op de bezoekersaantallen op Black Friday en de zaterdag erna. Het volledige overzicht vindt u hier. De eerste anderhalve week in december liet een lichte groei zien ten opzichte van vorig jaar. Alle ogen zijn nu gericht op de laatste weken van het jaar!