Black Friday data

De verwachtingen waren hooggespannen voor Black Friday 2019. Niet alleen op Black Friday zelf, maar ook op de zaterdag na Black Friday werden meer bezoekers verwacht dan op een gemiddelde vrijdag en zaterdag in 2019. Op basis van data kunnen we concluderen dat Black Friday 2019 wederom een succesvolle dag is geweest voor retail! 

In de grafiek 'Footfall ontwikkeling op Black Friday' is data te zien vanaf de introductie van Black Friday in 2013. We kijken hier specifiek naar de bezoekersaantallen op Black Friday en zetten dit af tegen de bezoekersaantallen op een gemiddelde vrijdag van hetzelfde jaar. Op Black Friday 2019 werden maar liefst 45% meer bezoekers gemeten dan op een gemiddelde vrijdag in hetzelfde jaar. Wanneer we kijken naar jaar op jaar vergelijking, is wel te zien dat sinds de groei van bezoekers op Black Friday vanaf 2015 dit jaar de stagnatie is ingezet. 

Eerder gaven wij al aan dat de zaterdag na Black Friday de afgelopen jaren ook aanzienlijk drukker was dan een gemiddelde zaterdag. In de grafiek 'Footfall zaterdag na Black Friday' is te zien dat er dit jaar op de zaterdag na Black Friday 13% meer bezoekers gemeten zijn dan op een normale zaterdag in 2019. Uit bovenstaande kunnen we dit jaar wederom concluderen dat Black Friday en de zaterdag erna ├ęcht belangrijk zijn voor retail.